Svētdiena, 15.09.2019, 17:46
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar biezpienu

Biezpiena cepumi ar glazūru

 

 

Sagatavošana

milti - 8 ēd.k.
sviests - 100 g
biezpiens - 200 g
cukurs - 4 ēd.k.
olas dzeltenumi - 2 gab.
medus - 2 tējk.
cepamais pulveris - tējk.
glazūrai pūdercukurs - 3 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.
 
Pagatavošana

Izkause sviestu un pievieno biezpienam un saputo. Tad pievieno olas dzeltenumus, cukuru, medu un rūpīgi samaisa.

Beigās iesijā miltus, cepamo pulveri un sajauc vijīgu mīklu.

Uz galda uzsijā miltus un saveļ desiņu un sagriež apmēram 1 cm biezos gabaliņos, mazliet saplacina.

Plātī klāj cepampapīru kārto cepumus un liek uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cep 180°C apmēram 20 minūtes zeltaini brūnus.

Izceptos cepumus atdzesē.

Gatavo glazūru.
Bļodiņā ieber pūdercukuru, pamazām lej klāt ūdeni un maisa, līdz veidojas bieza, vienveidīga masa.
Uz 3 ēdamkarotēm pūdercukura vajag mazliet vairāk par 2 tējkarotēm ūdens. Ja glazūra sanāk par šķidru, piejauc vēl mazliet pūdercukuru.

Atdzisušajiem cepumiem klāj glazūru un atstāj sastīvēt.

 

 





 

Kategorija: Cepumi ar biezpienu | Pievienoja: Me (03.04.2013)
Skatījumu skaits: 2041 | Atslēgvārdi: Cepumi ar biezpienu | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi