Svētdiena, 15.09.2019, 18:07
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar pildījumu

Cepumi ar žāvētu augļu pildījumu
Sastāvdaļas

Pildījumam
gaišās rozīnes - 50 g
tumšās rozīnes - 50 g
kaltēti ķirši - 50 g.
augļu sukādes - 50 g
āboli - 100 g
rieksti - 20 g
apelsīnu miziņa - 1 ēd.k.
konjaks - 2 ēd.k. (vai rums, brendijs, viskijs)
sviests - 50 g
kanēlis - 0,5 tējk.
muskatrieksts - 0,2 tējk.
ingvers - 0.2 ч.л.
maltas krustnagliņas - 0,2 tējk.

Mīklai
sviests - 150 g
pūdercukurs - 140 g
olu dzeltenumi - 4 gab.
milti- 300 g

Pagatavošana

Pildījumu sagatavo vairākas stundas iepriekš, var gatavot pat iepriekšējā vakarā.
Kaltētos augļus un riekstus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Liek bļodiņā, pievieno garšvielas, sarīvētu apelsīna miziņu, izkausētu sviestu, konjaku un rūpīgi samaisa. Pārliek burciņa, aizskrūvē vāku un atstāj istabas temperatūrā ievilkties.


Gatavo mīklu.
Miltiem pievieno pūdercukuru, sviestu, olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.



Izņem no ledusskapja mīklu un sadala mīklu 24 gabaliņos.


Katru gabaliņu izrullē. Liek formiņās, uz katra gabaliņa liek vienu ēdamkaroti pildījuma, virsū klāj otru izrullēto gabaliņu un saspiež kopā maliņas. 


Uzkarsē cepeškrāsni un cep 180ºC apmēram 20-25 minūtes.

Cepumus atdzesē un dekorē ar cukura glazūru.
Cukura glazūras recepte šeit.



Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumi ar pildījumu | Pievienoja: Me (29.01.2013)
Skatījumu skaits: 1819 | Atslēgvārdi: Cepumi ar pildījumu | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi