Otrdiena, 22.10.2019, 17:28
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar pildījumu

Prjaņiku recepte
Sastāvdaļas
 
cukurs - nepilna glāze
2 olas
sviests - 100 g
soda - 1 tējk.
kanēlis - 1 ēd.k.
malts ingvers - 1 tējk.
škipsniņa maltu krustnagliņu
šķipsniņa anisa
šķipsniņa maltu smaržīgo piparu
½ tējk. muskatrieksta
šķipsniņa sāls
medus - 3 ēd.k.
milti
 
Pildījumam
ievārījums vai vārīts iebiezinātais piens
 
Pagatavošana
 
Katliņā liek sviestu, olas, cukuru, garšvielas, medu, sodu un samaisa. Nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē 10 minūtes, līdz veidojas vienveidīga masa.
 
Tad iegūto masu padzesē, pakāpeniski pievieno miltus un samīca elastīgu mīklu..
 
Mīklu sadala divās daļās un izrullē divas, apmēram 4-5 mm, plāksnes.
 
Plātī klāj cepamo papīru, liek vienu mīklas plāksni, smērē pildījumu un liek virsū otru mīklas plāksni. 
Malas saspiež ar dakšiņu, lai neiztek pildījums.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes, līdz zeltaini brūns.
 
Izcepto biskvītu griež gabaliņos un dekorē ar cukura glazūru.
 
Lai labi garšo!
 
 
Kategorija: Cepumi ar pildījumu | Pievienoja: Me (05.11.2013)
Skatījumu skaits: 2475 | Atslēgvārdi: Cepumi ar pildījumu | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi