Svētdiena, 15.09.2019, 18:00
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar pildījumu

Vīnes cepumi ar zemeņu džemu
Sastāvdaļas

sviests - 200 g
pūdercukurs - ¾ glāzes (glāze=240 ml)
4 olu dzeltenumi
vaniļas cukurs - 1 pac.
milti - 2 glāzes
zemeņu džems - 450 ml (var izmantot arī citu džemu)

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru un saputo krēmīgā masā.

Pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un samaisa viendabīgā masā.

Pakāpeniski pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklai jāsanāk elastīgai, bet nav jālīp pie rokām, tāpēc miltus pievieno pamazām.

Saveļ divas mīklas bumbas, vienu lielāku, otru mazliet mazāku. Mazāko bumbu ietin pārtikas plēvē un ieliek uz ½ stundu saldētavā. Lielāko bumbu ietin pārtikas plēvē un ieliek uz ½ stundu ledusskapī.

Izņem lielāko mīklas bumbu un izrullē, lai varētu ieklāt pa visu plāti.

Plātī klāj cepamo papīru, liek virsū izrullēto mīklu un veido nelielu maliņu.

Pa virsu smērē džemu un vienmērīgi izlīdzina pa visu virsmu.

Izņem mazāko mīklas bumbu un vienmērīgi uz rupjas rīves sarīvē pa visu virsu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes līdz zeltaini brūni.

Izcepto biskvītu mazliet atdzesē un sagriež kvadrātiņos.

Lai labi garšo!



Kategorija: Cepumi ar pildījumu | Pievienoja: Me (08.05.2013)
Skatījumu skaits: 2747 | Atslēgvārdi: Cepumi ar pildījumu | Reitings: 4.2/4
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi