Otrdiena, 22.10.2019, 16:57
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar sēkliņām

Turku barankas ar sezama sēkliņām ''Simiti''

Sastāvdaļas

milti - 520 g
piens - 300 ml
svaigais raugs - 25 g
sviests - 80 g
sāls - 1 tējk.
cukurs - 5 tējk.
ūdens - 300 ml
medus - 3 ēd.k.
sezama sēkliņas - 150 g

Pagatavošana

Nedaudz uzsilda pienu un izšķīdina raugu.

Pievieno cukuru, izkausētu sviestu un visu samaisa.

Miltus sajauc ar sāli, viducī izveido bedrīti, lej rauga maisījumu un samīca mīkstu un elastīgu mīklu. Saveļ bumbu, pārklāj ar dvielīti un liek apmēram uz stundu siltumā uzrūgt.

No uzrūgušās mīklas veido 16 nelielas bumbiņas un ļauj apmēram 10 minūtes ''atpūsties''.

Tikmēr bļodā lej karstu ūdeni, pievieno medu un samaisa, līdz medus izšķīdis.

Citā šķīvī ber sezama sēkliņas, pārlej ar dažām karotēm medus sīrupa un samaisa, lai cepoties sēkliņas paliktu zeltaini brūnas.

Plātī klāj cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni.

Ņem vienu mīklas bumbiņu, nedaudz saplacina, vidū izveido caurumu un nedaudz izstiepj. Liek uz 2-3 minūtēm medus sīrupā un pēc tam, no abām pusēm, labi apvārta sezama sēkliņās. Tieši tāpat veido pārējās barankas, kārto uz plāts un ļauj apmēram 15 minūtes atpūsties.

Liek cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 15-17 minūtes, līdz zeltaini brūnas. 

Sanāk ļoti maigas barankas ar kraukšķīgu garoziņu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumi ar sēkliņām | Pievienoja: kola (22.01.2015)
Skatījumu skaits: 965 | Atslēgvārdi: Cepumi ar sēkliņām | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi