Otrdiena, 22.10.2019, 17:27
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Dažādi cepumi

Aromātiskie kanēļa cepumi
Sastāvdaļas 

milti - 1¼ glāze
sviests - 8 ēd.k.
brūnais cukurs - 1½ glāze
1 ola
1 olas dzeltenums
vaniļas cukurs - paciņa
sāls - ¼ tējk. 
kanēlis - 2 tējk. 

Pagatavošana 

Bļodā sajauc miltus, sāli un kanēli. 

Katliņā liek sviestu, brūno cukuru un karsē uz mazas uguns, līdz cukurs izkusis. Tad vāra līdz uzkarsis, bet vēl nesāk vārīties. 

Cukura-sviesta masai ļauj atdzist apmēram 10 minūtes. Tad pievieno olu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru, samaisa un pievieno miltu maisījumam.

Kārtīgi samaisa un liek ar cepamo papīru ieklātā pannā. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170ºC apmēram 25-30 minūtes. 
Nedrīkst pārcept – tad tie pārvēršas par kūku, bet ideālai konsistencei nepieciešams mitrs viducītis un neliela plēvīte augšā.

Vislabāk šie saldumi garšos pāris dienas pastāvējuši ledusskapī vai kārbā.


Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādi cepumi | Pievienoja: Me (24.01.2013)
Skatījumu skaits: 3010 | Atslēgvārdi: Dažādi cepumi | Reitings: 5.0/3
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi