Otrdiena, 22.10.2019, 17:10
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Dažādi cepumi

Cepumi sicieliešu gaumē
Sastāvdaļas

Cukurs - 50 g
Milti - 250 g
Sviests - 25 g
Marsalas vīns - 15 ml 
Olas - 2 gab.
Citrons vai apelsīns
Šķipsniņa sāls
Pūdercukurs
Eļļa vārīšanai

Pagatavošana

Uz galda izsijā miltus un pakāpeniski pievieno pārējās sastāvdaļas - sviestu, cukuru, sāli, olas, smalki sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu un vīnu. Visu samīca, līdz izveidojas viendabīga un elastīga mīkla. 

Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz stundu.

Ņem mīklu no ledusskapja. Galda virsmu izkaisa ar miltiem un rullējam apmēram 2 mm biezu taisnstūra gabalu. Ar robainu nazīti sagriež mīklu apmēram 10 cm garos un 5 cm platos gabaliņos, katra gabala viducī veicam divus iegriezumus visā to garumā.



Uzkarsē eļļu, liek vārīties cepumiņus - pa vienam vai diviem. Vāra līdz tie no abām pusēm kļūst zeltaini. Izņem no eļļas un kārto uz papīra dvieļa.


Pārkaisa ar pūdercukuru un var pasniegt. 


Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādi cepumi | Pievienoja: Me (05.02.2013)
Skatījumu skaits: 2378 | Atslēgvārdi: Dažādi cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi