Otrdiena, 22.10.2019, 18:11
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Riekstu cepumi

Cepumi ''Riekstu kroketes''
Sastāvdaļas

cukurs - 150 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
sviests - 50 g
ola - 1 gab.
piens - 5 ēd.k.
sausais raugs - 11 g
kartupeļu ciete - 150 g
milti - 250-300 g
valrieksti - 150 g

Pagatavošana

Raugam pielej siltu pienu, pievieno tējkaroti cukura un atstāj uzrūgt.



Tikmēr sablendē riekstus, nepārāk smalki. Ja nav blendera, var sakapāt tāpat ar nazi.



Ber riekstus pannā un mazliet apgrauzdē.



Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.



Pievieno olu, samaisa.

Pievieno uzrūgušo raugu, samaisa.



Pievieno miltus, cieti, riekstus un samīca mīklu.





Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 5 stundām ledusskapī.



Izņem mīklu no ledusskapja un veido bumbiņas, apmēram valrieksta lielumā.

Pannā klāj cepamo papīru, kārto kroketes.



Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.



Lai labi garšo!

Kategorija: Riekstu cepumi | Pievienoja: Me (15.03.2013)
Skatījumu skaits: 1441 | Atslēgvārdi: Riekstu cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi