Otrdiena, 22.10.2019, 18:29
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Riekstu cepumi

Itāļu riekstu cepumi
Sastāvdaļas

milti - 1 glāze
cukurs - 0,5 glāze
lazdu rieksti - 150 g
mandeles - 100 g
olas - 2 gab.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
½ paciņa cepamā pulvera
konjaks - 1 ēd.k.


Pagatavošana

Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Miltiem pievieno cepamo pulveri, sajauc un pievieno olu masai. Visu samaisa, lai veidojas vienveidīga masa.

Pievieno konjaku un riekstus, vēlreiz visu samaisa.


Ietauko cepamo formu ar sviestu vai margarīnu un lej cepumu mīklu.


Liek cepeškrāsnī, cep 200°C apmēram 35 minūtes, līdz paliek zeltaini brūns un ir gandrīz gatavs.


Ņem izcepto pīrāgu no cepeškrāsns, uzgāž uz dēlīša un sagriež šķēlītēs.


Sagrieztās šķēlītes kārto uz plāts un vēl pacep 40-50°C pāris minūtes, lai paliek kraukšķīgi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Riekstu cepumi | Pievienoja: Me (27.02.2013)
Skatījumu skaits: 2554 | Atslēgvārdi: Riekstu cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi