Otrdiena, 22.10.2019, 18:11
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Riekstu cepumi

Sviesta cepumi ar lazdu riekstu karameli
Sastāvdaļas

milti - 350 g
cukurs - 300 g
sviests - 250 g
viena ola
lazdu rieksti - 400 g
saldais krējums - 300 g

Pagatavošana

Miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drumstalās. Tad pievieno 100 g cukura, olu un samīca mīklu.

No mīklas saveļ divas desiņas apmēram 5 cm diametrā, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 min. ledusskapī.

Ņem mīklu no ledusskapja un desiņas sagriež apmēram 3-5 mm biezās šķēlītēs.

Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 18 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptos cepumus atdzesē.

Pagatavo garnējumu.
Pannā īsu brīdi apgrauzdē riekstus, ietin drānā un noberž brūno miziņu.

Ber pannā 200 g cukura un karsē uz nelielas uguns līdz karamelizējas. Tad pielej saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas vienveidīga masa. Pieber riekstus un samaisa.

Uz atdzisušajiem cepumiem ar karoti liek karameļu masu un liek lai sastingst.



Lai labi garšo!


Kategorija: Riekstu cepumi | Pievienoja: Me (05.04.2013)
Skatījumu skaits: 2060 | Atslēgvārdi: Riekstu cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi