Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Smilšu mīklas cepumi |
Dāņu Ziemassvētku cepumi ''Pebber Nodder''
Sastāvdaļas sviests - 200 g cukurs - 1 glāze 2 olas milti - 2½ glāzes malts kardamons - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. pūdercukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Smilšu mīklas cepumi ar kardamona un kanēļa garšu Dānijā parasti tiek cepti uz Ziemassvētkiem un saucas Pebber Nodder. Cepumi ir pavisam vienkārši pagatavojami un recepte zināma jau no viduslaikiem, kad garšvielas bija zelta vērtē un tika glabātas īpašiem svētkiem. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un puto, līdz cukurs izkusis. Pievieno olas un saputo, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izsijā miltus, pievieno kardamonu, kanēli un sajauc. Tad pievieno saputotajai olu masai un samīca mīklu. Mīklu sadala vairās daļās, saveļ apmēram 1-1,5 cm resnas desiņas un ar nazi sagriež nelielos gabaliņos. Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumiņus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūni. Ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru, bet ir garšīgi tāpat. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2875
| Atslēgvārdi: |