Otrdiena, 22.10.2019, 18:04
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Smilšu mīklas cepumi

Smilšu mīklas cepumi ar iebiezināto pienu ''Čiekuri''

Sastāvdaļas

sviests - 125 g
1 ola
cukurs - 4 ēd.k.
piens - 4 ēd.k.
milti - 3 glāzes
valrieksti - 100 g
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba

Pagatavošana

Cukuram pievieno olu un saputo.

Pievieno izkausētu sviestu, pienu un samaisa.

Iesijā miltus un samīca mīklu.

Sadala mīklu 2-3 daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20-30 minūtēm saldētavā.

Plātī klāj cepampapīru un uz rupjās rīves, ne pārāk biezā kārtā, sarīvē mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūns. Mīklu cep vairākos piegājienos, lai drupčas plātī nebūtu biezā kārtā.

Izceptās drupačas atdzesē, pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa. Pievieno iebiezināto pienu un samaisa. 

Formiņas samērcē ūdenī, lai nepielīp, liek pagatavoto masu un izgāž uz šķīvja.

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Smilšu mīklas cepumi | Pievienoja: Me (29.05.2014)
Skatījumu skaits: 1797 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas cepumi | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi