Otrdiena, 22.10.2019, 17:46
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Šokolādes cepumi

Smilšu mīklas cepumi ar banāniem un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 100 g
sviests - 40 g
cukurs - 40 g
cepamais pulveris - 1/2 tējk.
piens - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 tējk.
sarīvēta citrona miziņa - 1 tējk.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 200 g
saldais krējums - 50 ml
baltā šokolāde - 25 g

2 banāni

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, citrona sarīvētu citrona miziņu, pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Pielej 3 ēdamkarotes piena un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī atdzesēties.

Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 0,5 cm biezumā un sagriež vienādos taisnstūros.

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-12 minūtes. Izceptos cepumus noņem no plāts un ļauj atdzist.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Nomizo banānus un sagriež gabalos (tā, lai var uzlikt uz cepuma). Atdzesētos cepumus liek uz cepampapīra, liek uz kara banāna gabalu un bagātīgi pārlej ar šokolādes glazūru. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī sastīvēt.

Kad tumšā šokolādes glazūra nedaudz sastīvējusi, izkausē balto šokolādi, dekorē cepumus un liek atkal ledusskapī, līdz šokolādes glazūra pilnībā sastīvējusi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes cepumi | Pievienoja: Me (05.09.2014)
Skatījumu skaits: 1742 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas cepumi, Šokolādes cepumi | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi