Otrdiena, 22.10.2019, 17:13
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Šokolādes cepumi

Zemesriekstu cepumi ar šokolādi

 

 

Sastāvdaļas

Zemesriekstu masai
baltā šokolāde - 100 g
sviests - 120 g
zemesriekstu sviests - 150 g
šokolādes cepumi ''Selga'' - 150 g

Šokolādes krēmam
saldais krējums - 150 g
šokolāde - 200 g
sviests - 50 g

Pagatavošana

Ātri pagatavojami cepumi bez cepšanas.

Pagatavo zemesriekstu masu.
Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.

Cepumus salauž mazos  gabaliņos.

Formā ieklāj cepamo papīru vai folliju.

Izkausētajā šokolādes masā iejauc riekstu sviestu, cepumus un rūpīgi samaisa. Masu lej formā, izlīdzina un liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingst.

Pagatavo šokolādes krēmu.
Lej saldo krējumu katliņā un karsē uz nelielas uguns. Kad tas sāk burbuļot un sāk vārīties, noņem no uguns.

Sasmalcinātu šokolādi un sviestu pievieno uzkarsētajam krējumam un maisa, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa.

Izņem no leduskapja sacietējušo zemesriekstu masu un pārlej ar šokolādes masu, izlīdzina un liek ledusskapī uz stundu sacietēšanai.

Sacietējušo biskvītu sagriež kvadrātiņos un var cienāties. Lai labi garšo!

 

 




 
Kategorija: Šokolādes cepumi | Pievienoja: Me (17.05.2013)
Skatījumu skaits: 2989 | Atslēgvārdi: Šokolādes cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi