Otrdiena, 22.10.2019, 16:57
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Ar biezpienu

Biezpiena pīrādziņi ar karamelizētiem āboliem un kanēli
Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 180 g
1 ola
sviests - 2 ēd.k.
milti - 11 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
1 ābols
sviests - 1 ēd.k.
cukurs - 2 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.
kanēlis

Pagatavošana

Biezpienam pievieno olu, mīkstu sviestu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, pievieno biezpiena masai un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.


Nomizo ābolu, izgriež serdi un sagriež nelielos kubiciņos.

Lej uz pannas ūdeni, pievieno cukuru, sviestu un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs karamelizējas. Tad pieber ābolus, apmaisa un karsē apmēram 3 minūtes, līdz paliek zeltaini. Pārāk ilgi nevajag karsēt, lai nepiedeg.


Izrullē mīklu un ar formiņu spiež apļus.

Liek virsū ābolu pildījumu un pārkaisa ar kanēli.


Aizloka maliņas un viegli saspiež.


Plātī klāj cepampapīru, kārto pīrādziņus un pārsmērē ar pienu, lai sanāk zeltaina garoziņa.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izceptos pīrādziņus pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.


Lai labi garšo!

Kategorija: Ar biezpienu | Pievienoja: Me (28.01.2014)
Skatījumu skaits: 1092 | Atslēgvārdi: Smalkmaizītes ar biezpienu, Pīrādziņi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi