Otrdiena, 22.10.2019, 17:07
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Ar biezpienu

Klasiskie biezpiena radziņi
Sastāvdaļas

milti - 300 g

biezpiens - 200 g

sviests - 100 g

cukurs - 4 ēd.k.

1 ola

vaniļas cukurs - 1 paciņa

kanēlis

marmelāde

soda - ½ tējk.

cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Biezpienam pievieno olas dzeltenumu un samaisa. 

Pievieno cukuru, mīkstu sviestu, vaniļas cukuru, sodu un samīca mīklu.

Liek mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izrullē mīklu. Tā kā mīkla ir mazliet lipīga, rullē uz cepamā papīra.


Izrullēto apli sagriež trīsstūrīšos, uzkaisa kanēli un cukuru. Liek gabaliņu marmelādi un sarullē.



Plātī klāj cepampapīru, kārto radziņus un pārsmērē ar sakultu olas baltumu un, ja vēlas, uzber vēl cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 20 minūtes.



Lai labi garšo!

Kategorija: Ar biezpienu | Pievienoja: Me (21.01.2013)
Skatījumu skaits: 3680 | Atslēgvārdi: Biezpiena smalkmaizītes | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi