Otrdiena, 22.10.2019, 17:23
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi

Banāni filo mīklā
Sastāvdaļas

milti - 250 g
ūdens - 150 ml
augu eļļa - 3 ēd.k.
1 tējkarote raki (baltā etiķa)
šķipsniņa sāls
škipsniņa sodas
banāni
šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Iesijā miltus, pievieno siltu ūdeni (50°), balto etiķi, sāli, eļļu, sodu un samīca mīklu. Tad mīklu reizes 50 spēcīgi triec pret galda virsmu, tā teikt pamatīgi izdauza. 

Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.


Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē ļoti, ļoti plānu, gandrīz caurspīdīgu plāksni. Tad sagriež apmēram 7 cm platas sloksnēs.




Nomizo banānus, pārgriež uz pusēm un aptin mīklas sloksnītes.


Plātī klāj cepamo papīru, kārto banānus un pārsmērē ar eļļu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15-20 minūtes.


Izceptos banānus mīklā pārkaisa ar sarīvētu šokolādi un sasmalcinātiem riekstiem vai pārlej ar medu, iebiezinātu pienu ar cukuru, sīrupu. Pasniedz siltus.


Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi | Pievienoja: Me (08.11.2013)
Skatījumu skaits: 1673 | Atslēgvārdi: Pīrādziņi | Reitings: 5.0/3
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi