Otrdiena, 22.10.2019, 17:48
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi

Svētdienas pīrādziņi ar cīsiņiem ''Simtkājis''
Sastāvdaļas

Mīklai
piens - 200 ml
cukurs - 2 ēd.k.
1 ola
sausais raugs - 1 ēd.k.
sāls - 1 tējk.
sviests - 20 g
milti - 300 g

Pildījumam
cīsiņi
siers

Pārziešanai 
1 ola
piens - 1 ēd.k.
eļļa - 1 tējk.

Pagatavošana

Siltā pienā izšķīdina raugu, labi ir maisīt ar putojamo slotiņu. Pievieno olu, sāli, cukuru un izmaisa.  Tad iesijā miltus un lēnām iemaisa pienā. Izkausē sviestu (tas var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts), lej iekšā mīklā un samīca, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus - uzmanīgi, nepārcenšoties. Mīklai jābūt mazliet lipīgai un elastīgai. Liek traukā un pārsedz ar dvieli. Cepeškrāsni uzsilda līdz 40 grādiem un izslēdz, liek mīklas trauku raudzēties uz stundu.
Mīklai rūgstot, tā palielinās apmēram 2,5-3 reizes. Tas jāņem vērā izvēloties trauku, kur raudzēsies mīkla.

Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzsijā nedaudz miltus, liek mīklu un izrullē. 


Liek virsū cīsiņus un sarullē, maliņu saspiež.

Sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlītes (neiegriežot līdz galam) un, pārliecot katru šķēlīti uz savu pusi, veido simtkāji.



Pannā klāj cepamo papīru un kārto pīrādziņus.

Olai pievieno pienu, eļļu, sakuļ un pārziež pīrādziņus. Beigās pa virsu uzrīvē sieru.


Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 15 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūni.


Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi | Pievienoja: Me (09.10.2013)
Skatījumu skaits: 2014 | Atslēgvārdi: Pīrādziņi | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi