Otrdiena, 22.10.2019, 17:54
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Ātrās bulciņas ar burkāniem un rozīnēm
Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 500 g
ūdens - 250 g
raugs - 50 g
sāls - 5 g
cukurs - 50 g
sviests - 50 g

Pildījumam
1 ola
burkāni - 100 g
rozīnes - 100 g

1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

Ūdenī izšķīdina raugu.

Pieber miltus, cukuru, sāli un samaisa.

Pievieno mīkstu sviestu un ar mikseri zemākajā ātrumā kuļ 3 minūtes. Pēc tam kuļ vēl 6 minūtes vidējā ātrumā, līdz veidojas vienveidīga, lipīga mīkla. Miltus vairāk nepievieno, pat, ja izskatās, ka mīkla izskatās ķēpīga un neveļas kamolā.

Uz galda uzber mazliet miltus, izliek mīklu, saveļ bumbu un liek bļodā. Pārsedz ar dvielīti un liek uz stundu uzrūgt.



Tikmēr sagatavo pildījumu.

Rozīnēm uzlej ūdeni un atstāj uzbriest.

Uz smalkās rīves sarīvē burkānus.

Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzsijā mazliet miltus, izliek mīklu.





Rozīnēm nolej ūdeni, pievieno burkānus, sakultu olu un samaisa.

Mīklu viegli saplacina un izstiepj, liek virsū burkānu pildījumu. Šeit būs interesantākais - ņem mīklas lāpstiņu vai vienkārši nazi un iekapā burkānu masu mīklā. Nepārcentieties, mīklai nav jāsanāk viendabīgai.





Ietauko mafinu formiņas un liek mīklas piciņas. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vēl 30 minūtes uzrūgt.



Pēc pusstundas pārsmērē bulciņas ar sakultu olu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes.



Bulciņas sanāk mīkstas, švammīgas un smaržīgas, pašas kūst mutē.



Lai labi garšo!





Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: Me (04.07.2013)
Skatījumu skaits: 1387 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi