Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas |
Sastāvdaļas sviests - 250 g pūdercukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Krējumam pievieno sodu, samaisa. Atdala olu dzeltenumus, pievieno krējumam un samaisa. Pievieno mīkstu sviestu, sāli un samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus un samīca elastīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 10-15 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu sadala nelielās bumbiņās un izrullē plācenīšus. Saputo olu baltumus, pievieno cukuru un saputo stingrās putās. Liek uz mīklas plācenīšiem 2 tējkarotes saputoto olu baltumu, pārloka uz pusēm un saspiež maliņas. Tad vēlreiz uzmanīgi pārloka uz pusēm, lai veidojas trīsstūris. Plātī klāj cepampapīru un kārto bulciņas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes, līdz zeltaini brūni. Izceptās bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1727
| Atslēgvārdi: |