Trešdiena, 24.04.2024, 09:00
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Bulciņas ar bezē pildījumu ''Burvju gliemezīši''

Sastāvdaļas

sviests - 250 g
3 olas
skābais krējums - 200 g
milti - 3 glāzes
cukurs - 200 g
šķipsniņa sāls
soda - ¼ tējk.

pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Krējumam pievieno sodu, samaisa.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno krējumam un samaisa.

Pievieno mīkstu sviestu, sāli un samaisa.

Pakāpeniski iesijā miltus un samīca elastīgu mīklu.

Ietin pārtikas plēvē un liek uz 10-15 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu sadala nelielās bumbiņās un izrullē plācenīšus.

Saputo olu baltumus, pievieno cukuru un saputo stingrās putās.

Liek uz mīklas plācenīšiem 2 tējkarotes saputoto olu baltumu, pārloka uz pusēm un saspiež maliņas. Tad vēlreiz uzmanīgi pārloka uz pusēm, lai veidojas trīsstūris.

Plātī klāj cepampapīru un kārto bulciņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptās bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: kola (30.05.2015)
Skatījumu skaits: 1727 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi