Otrdiena, 22.10.2019, 17:54
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Bulciņas ar melleņu un vaniļas krēma pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
piens - 500 ml
svaigais raugs - 30 g
cukurs - 200 g
1 ola
milti - 1,4 kg
sviests - 200 g
kardamons - 1½ tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
vaniļas mērce - 150 ml
mellenes - 400 g
cukurs - 6 ēd.k.

1 ola pārsmērēšanai
cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Siltam pienam (40°C) pievieno raugu, cukuru, sāli, kardamonu, 200 g miltu un samaisa.

Pievieno olu, samaisa un ļauj nedaudz uzrūgt.

Tad pievieno izkausētu sviestu, pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu, līdz vairs nelīp pie rokam. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā apmēram 30-40 minūtes uzrūgt.

Kad mīkla uzrūgusi, uzsijā uz galda miltus, liek mīklu, izrullē apmēram 0,5 cm biezu plāksni un sagriež apmēram 10x10 cm lielos kvadrātos.

Ber bļodā mellenes, pievieno cukuru, vaniļas mērci un samaisa.

Liek uz mīklas kvadrātiņiem apmēram 1 ēdamkaroti ogu pildījuma.

Aizloka malas un veido bulciņas.

Plātī klāj cepampapīru, kārto bulciņas un ļauj vēl 20-25 minūtes uzrūgt.

Tad pārsmērē bulciņas sakultu olu un pārkaisa ar cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 10-12 minūtes, līdz zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: Me (03.04.2014)
Skatījumu skaits: 2506 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi