Otrdiena, 22.10.2019, 17:28
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Citrona bulciņas ar ievārījumu
Sastāvdaļas

cukurs - 100 g
milti - 400 g
sviests - 100 g
raugs - 20 g
olas - 2 gab.
piens - 200 ml
ievārījums
1 citrons
sāls

Pagatavošana

Siltā pienā iemaisa raugu, cukuru, izkausētu sviestu, šķipsniņu sāls un samaisa. Pievieno vienu olu, sarīvētu citrona miziņu, miltus un samīca mīklu. Liek siltā raudzēties.

Uzrūgušo mīklu izrullē apmēram 5-7 mm biezumā. Ar glāzi spiež apļus (apm. 7 cm diametrā). Uz apakšējā apļa liek vienu ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru aplīti, rūpīgi aizspiež malas.

Ietaukotā veidnē kārto sagatavotos bulciņas, ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.

Pārsmērē ar sakultu olu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 200°C apm. 25-30 minūtes.

Izceptās bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru.



Lai labi garšo!



Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: Me (10.04.2013)
Skatījumu skaits: 2029 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi