Otrdiena, 22.10.2019, 17:02
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Ātrie cepumi ar biezpienu
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem
Cepumi ''Nakts un diena''
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Kēksiņi

Melnbaltie mini kēksiņi

Sastāvs

Tumšajai kārtai
sviests - 50 g
cukurs - 50 g
1 ola
tumšā šokolāde - 140 g
milti - 35 g

Gaišajai kārtai
sviests - 120 g
cukurs - 100 g
2 olas
milti - 120 g
piens - 59 ml
cepamais pulveris - ¼ tējk.

Pagatavošana

Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno cukuru un izkausē karstā ūdens peldē.

Noņem no uguns, pievieno sviestu un samaisa viendabīgu masu.

Mazliet padzesē, pievieno olu un labi samaisa. Iesijā miltus un samaisa mīklu.

Ietauko kēksiņu formas un pilda mīklu, apmēram 1/3 formiņas.

Pagatavo gaišo mīklu. Sviestu saputo ar cukuru. Tad pievieno olas un labi samaisa. Iesijā pusi miltu un samaisa. Pielej pienu, samaisa. Beigās atlikušos miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā mīkla un samaisa.

Formiņas ar tumšo mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 5 minūtes. Tad izņem plāti no cepeškrāsns, pilda virsū gaišo mīklu un cep vēl 20-25 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Kēksiņi | Pievienoja: Me (07.12.2014)
Skatījumu skaits: 1165 | Atslēgvārdi: Kēksiņi | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi