Sestdiena, 23.11.2024, 22:04
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Bezē cepumi

Bezē ar vaniļas mērci
Sastāvdaļas

Bezē
2 olu baltumi
pūdercukurs - 125 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Mērcei
2 olu dzeltenumi
cukurs - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 paciņas
piens - 1 glāze
saldais krējums - 125 ml

Pagatavošana

Atdala olu baltumus, pievieno vaniļas cukuru un puto stingrās putās. Putojot pakāpeniski pievieno pūdercukuru.



Plātī klāj cepamo papīru.

Olu baltumu masu liek konditorejas maisiņā un veido groziņus.



Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 130°C apmēram 1½ stundu.


Tikmēr var pagatavot vaniļas mērci.

Olu dzeltenumiem pieber cukuru, vaniļas cukuru un saputo.


Tad, nepārtraucot putot, pamazām pielej uzkarsētu pienu.


Saputoto masu lej katliņā un karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi.


Uzliek katliņam vāciņu un atdzesē aukstā ūdens peldē.

Saputo saldo krējumu.

Putukrējumam pievieno atdzesēto olu krēmu un saputo.


Uz šķīvīša lej vaniļas mērci, liek bezē groziņus, dekorē ar šokolādes lapiņām, pārkaisa ar vafeļu drupačām un cienājamies.


Lai labi garšo!

Kategorija: Bezē cepumi | Pievienoja: Me (06.02.2014)
Skatījumu skaits: 2215 | Atslēgvārdi: Bezē cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi