Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Bezē cepumi |
Bezē ar vaniļas mērci
Sastāvdaļas Bezē 2 olu baltumi pūdercukurs - 125 g vaniļas cukurs - 1 paciņa Mērcei 2 olu dzeltenumi cukurs - 1 ēd.k. vaniļas cukurs - 2 paciņas piens - 1 glāze saldais krējums - 125 ml Pagatavošana Atdala olu baltumus, pievieno vaniļas cukuru un puto stingrās putās. Putojot pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Plātī klāj cepamo papīru. Olu baltumu masu liek konditorejas maisiņā un veido groziņus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 130°C apmēram 1½ stundu. Tikmēr var pagatavot vaniļas mērci. Olu dzeltenumiem pieber cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad, nepārtraucot putot, pamazām pielej uzkarsētu pienu. Saputoto masu lej katliņā un karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi. Uzliek katliņam vāciņu un atdzesē aukstā ūdens peldē. Saputo saldo krējumu. Putukrējumam pievieno atdzesēto olu krēmu un saputo. Uz šķīvīša lej vaniļas mērci, liek bezē groziņus, dekorē ar šokolādes lapiņām, pārkaisa ar vafeļu drupačām un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2215
| Atslēgvārdi: |