Cepumu un smalkmaizīšu receptes
| Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Biskotti | 
Biskotti ar riekstiem
| Sastāvdaļas  120 g pilngraudu kviešu miltu  ola  50 g brūnais cukura  1 tējkarote vaniļas cukura  ½ tējkarote cepamā pulvera  1 tējkarote kanēļa  50 g lazdu riekstu  50 g melnās šokolādes Pagatavošana Kārtīgi sakuļ olu ar cukuru un vaniļu.  Citā traukā samaisa miltus ar kanēli un cepamo pulveri. Tad iemaisa miltu maisījumu pie olas ar cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātu šokolādi un riekstus. Mīkla sanāk diezgan bieza.   No mīklas veido divas desiņas, ko izvieto uz cepamā papīra, kas papildus ieziests ar sviestu vai eļļu. Plāti liek cepeškrāsnī un cep 170º C apmēram 25-30 minūtes. Ņem ārā un padzesē 5 minūtes, tad cepumu "desiņas" liek uz dēlīša un uzmanīgi sagriež ieslīpās sķēlītēs 1 cm - 1,5 cm biezumā.  Šķēlītes pārliek atpakaļ uz plāts un liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm, tad apgriež uz otru pusi un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm pacept.  Gatavus cepumus pilnībā atdzesē un pārliek cepumu kārbā. | |
| Skatījumu skaits: 2393 | Atslēgvārdi: | Reitings: 5.0/1 | 


