Sestdiena, 23.11.2024, 22:49
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Biskotti

Biskotti ar riekstiem
Sastāvdaļas 

120 g pilngraudu kviešu miltu 
ola 
50 g brūnais cukura 
1 tējkarote vaniļas cukura 
½ tējkarote cepamā pulvera 
1 tējkarote kanēļa 
50 g lazdu riekstu 
50 g melnās šokolādes

Pagatavošana

Kārtīgi sakuļ olu ar cukuru un vaniļu. 

Citā traukā samaisa miltus ar kanēli un cepamo pulveri. Tad iemaisa miltu maisījumu pie olas ar cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātu šokolādi un riekstus. Mīkla sanāk diezgan bieza.  

No mīklas veido divas desiņas, ko izvieto uz cepamā papīra, kas papildus ieziests ar sviestu vai eļļu. Plāti liek cepeškrāsnī un cep 170º C apmēram 25-30 minūtes. Ņem ārā un padzesē 5 minūtes, tad cepumu "desiņas" liek uz dēlīša un uzmanīgi sagriež ieslīpās sķēlītēs 1 cm - 1,5 cm biezumā. 

Šķēlītes pārliek atpakaļ uz plāts un liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm, tad apgriež uz otru pusi un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm pacept. 

Gatavus cepumus pilnībā atdzesē un pārliek cepumu kārbā.



Kategorija: Biskotti | Pievienoja: Me (22.01.2013)
Skatījumu skaits: 2351 | Atslēgvārdi: Biskotti | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi