Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Biskotti |
Biskotti ar riekstiem
Sastāvdaļas 120 g pilngraudu kviešu miltu ola 50 g brūnais cukura 1 tējkarote vaniļas cukura ½ tējkarote cepamā pulvera 1 tējkarote kanēļa 50 g lazdu riekstu 50 g melnās šokolādes Pagatavošana Kārtīgi sakuļ olu ar cukuru un vaniļu. Citā traukā samaisa miltus ar kanēli un cepamo pulveri. Tad iemaisa miltu maisījumu pie olas ar cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātu šokolādi un riekstus. Mīkla sanāk diezgan bieza. No mīklas veido divas desiņas, ko izvieto uz cepamā papīra, kas papildus ieziests ar sviestu vai eļļu. Plāti liek cepeškrāsnī un cep 170º C apmēram 25-30 minūtes. Ņem ārā un padzesē 5 minūtes, tad cepumu "desiņas" liek uz dēlīša un uzmanīgi sagriež ieslīpās sķēlītēs 1 cm - 1,5 cm biezumā. Šķēlītes pārliek atpakaļ uz plāts un liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm, tad apgriež uz otru pusi un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm pacept. Gatavus cepumus pilnībā atdzesē un pārliek cepumu kārbā. | |
Skatījumu skaits: 2351
| Atslēgvārdi: |