Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Dažādi cepumi |
Medus cepumi ar kanēli
Sastāvdaļas sviests - 60 g medus - 1\3 glāzes cukurs - 2 ēd.k. piens - 2 tējk. milti - 1 glāze + ¼ glāze cepamais pulveris - 1 tējk. kanēlis - 3 tējk. Rotāšanai pūdercukurs, sezama sēkliņas, kokosriekstu skaidiņas, mandeļu skaidiņas Pagatavošana Izkausē sviestu, pievieno cukuru, medu, pienu un saputo. Bļodā iesijā miltus, kanēli un cepamo pulveri, samaisa. Pievieno sviesta masu un samīca mīkstu mīklu. No mīklas veido nelielus, apmēram 1 cm biezus plācenīšus. Uz pannas klāj cepamo papīru, kārto cepumus un cep 200°C apmēram 5-10 min, līdz cepumi paliek zeltaini. Nevajadzētu cepumus pārcept, jo tad tie paliek cieti un rūgti. Gatavos cepumus var pārziest ar plānu medus kārtiņu un pārkaisīt ar sezama sēkliņām, kokosriekstu skaidiņām vai mandeļu skaidiņām. Var vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 4148
| Atslēgvārdi: |