Piektdiena, 26.04.2024, 11:53
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Vafeles

Vīnes vafeles ar karamelizētiem āboliem un saldējumu

Sastāvdaļas

Mīklai
4 olas
sviests - 200 g
cukurs - 200 g
milti - 250 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.

Karamelei
2 āboli vai bumbieri
sviests - 2 ēd.k.
medus - 4 ēd.k.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Tad, pa vienai, pievieno olas un labi saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā saputotajā olu masā un sajauc mīklu.

Lej uzkarsētā vafeļu pannā un cep zeltaini brūnas.

Ābolus nomazgā, izņem serdes un sagriež palielās šķēlītēs. Cepamajā pannā izkausē sviestu, liek ābolu šķēlītes, pievieno medu un cep uz vidējas uguns 5 minūtes. Tad apgriež ābolu šķēlītes un cep vēl 5 minūtes. 

Pasniedz vafeles ar karamelizētiem āboliem un vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Vafeles | Pievienoja: Me (22.08.2014)
Skatījumu skaits: 1774 | Atslēgvārdi: Vafeles | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi