Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Auzu pārslu cepumi |
Auzu pārslu cepumi ar glazūru brokastīm
Sastāvdaļas sviests - 150 g brūnais cukurs - 150 g brendijs - 2 ēd.k. olas - 2 gab. auzu pārslas - 200 g mandeles - 150 g cepamais pulveris - 1 tējk. ½ citrona miziņa Glazūrai šokolāde - 50 g saldais krējums 50 g Pagatavošana Auzu pārslām pievieno samaltas mandeles, cepamo pulveri, sarīvētu citrona miziņu un sajauc. Saputo sviestu. Nepārtraucot putot, pievieno cukuru. Tad, pievieno olas un visu saputo. Pievieno brendiju, 2/3 auzu pārslu un samaisa. Uz galda uzsijā nedaudz miltu, atlikušās auzu pārslas un liek mīklu. Samīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz pāris stundām ledusskapī. Bet, vislabāk, mīklu pagatavot vakarā un atstāt pa nakti ledusskapī! Tad no rīta Jums būs svaigi ceptas, smaržīgas brokastis. Un tā, no rīta no katras mīklas pusītes sarullē desiņu un sagriež apmēram 5-10 mm biezas šķēlītes. Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 12-15 minūtes. Gatavos cepumus padzesē un, ja vēlas, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar saldo krējumu, samaisa, līdz veidojas viendabīga masa, pārlej cepumus. Bet var cienāties tāpat. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3211
| Atslēgvārdi: |