Sestdiena, 27.04.2024, 05:38
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi ar glazūru brokastīm
Sastāvdaļas

sviests - 150 g
brūnais cukurs - 150 g
brendijs - 2 ēd.k.
olas - 2 gab.
auzu pārslas - 200 g
mandeles - 150 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
½ citrona miziņa

Glazūrai
šokolāde - 50 g
saldais krējums 50 g

Pagatavošana

Auzu pārslām pievieno samaltas mandeles, cepamo pulveri, sarīvētu citrona miziņu un sajauc.

Saputo sviestu.


Nepārtraucot putot, pievieno cukuru. Tad, pievieno olas un visu saputo.


Pievieno brendiju, 2/3 auzu pārslu un samaisa.


Uz galda uzsijā nedaudz miltu, atlikušās auzu pārslas un liek mīklu.


Samīca mīklu. 


Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz pāris stundām ledusskapī. Bet, vislabāk, mīklu pagatavot vakarā un atstāt pa nakti ledusskapī! Tad no rīta Jums būs svaigi ceptas, smaržīgas brokastis.

Un tā, no rīta no katras mīklas pusītes sarullē desiņu un sagriež apmēram 5-10 mm biezas šķēlītes.


Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus.


Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 12-15 minūtes.


Gatavos cepumus padzesē un, ja vēlas, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar saldo krējumu, samaisa, līdz veidojas viendabīga masa, pārlej cepumus. Bet var cienāties tāpat.




Lai labi garšo!

Kategorija: Auzu pārslu cepumi | Pievienoja: Me (10.09.2013)
Skatījumu skaits: 3161 | Atslēgvārdi: Auzu pārslu cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi