Piektdiena, 26.04.2024, 07:27
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar biezpienu

Cepumi ''Biezpiena rozītes''

Sastāvdaļas

biezpiens - 200 g
sviests - 200 g
1 ola
cukurs - ½ glāze
vaniļas cukurs - 1 pac.
cepamais pulveris - 1 tējk.
milti - 2 glāzes
brūnais cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un saputo. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno sviesta masai un labi samaisa.

Glāzi miltu sajauc ar cepamo pulveri, iesijā biezpiena masā un samaisa. Tad pakāpeniski pievieno vēl glāzi miltu un samīca mīklu, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 40 minūtēm ledusskapī.

No atdzesētās mīklas izrullē apmēram 0,5-1 cm plāksni, pārkaisa ar brūno cukuru un sarullē ruleti. Sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Cepumi sanāk mīksti, gardi un aromātiski.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Cepumi ar biezpienu | Pievienoja: kola (27.10.2014)
Skatījumu skaits: 2877 | Atslēgvārdi: Cepumi ar biezpienu | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi