Sestdiena, 20.04.2024, 06:07
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar biezpienu

Cepumi ar sulīgu biezpiena pildījumu
Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 70 g
krējums - 4 ēd.k.
milti - 2 glāzes
cukurs - ½ glāze
šķipsniņa sāls
1 ola
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
biezpiens 9% - 180 g
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
krējums - 1 ēd.k.
1 olas baltums
milti - 1 ēd.k.
sarīvēta miziņa no ½ citrona

olas dzeltenums pārsmērēšanai

Pagatavošana

Krējumam pieber cukuru, sāli un samaisa.

Pievieno olu un saputo.


Pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Iesijā miltus un samīca mīklu.


Izrullē apmēram 7-8 mm biezu plāksni.


Izspiež aplīšus 10-12 cm  diametrā.


Pagatavo pildījumu.

Biezpienu sablendē, pievieno krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu un samaisa.

Iesijā miltus, samaisa.

Olas baltumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpiena masā.

Ja vēlas, pildījumam var pievienot dažādas cukādes, kaltētus augļus vai kanēli.

1 tējkaroti pildījuma liek uz mīklas aplīša un pārloka uz pusēm.


Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus.


Olas dzeltenumam pielej ēdamkaroti ūdens, sakuļ un pārsmērē cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25-30 minūtes, līdz zeltaini brūni.



Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumi ar biezpienu | Pievienoja: Me (04.02.2014)
Skatījumu skaits: 2313 | Atslēgvārdi: Cepumi ar biezpienu | Reitings: 4.3/3
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi