Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar biezpienu |
Cepumi ar sulīgu biezpiena pildījumu
Sastāvdaļas Mīklai sviests - 70 g krējums - 4 ēd.k. milti - 2 glāzes cukurs - ½ glāze šķipsniņa sāls 1 ola cepamais pulveris - 1 tējk. Pildījumam biezpiens 9% - 180 g cukurs - 2 ēd.k. vaniļas cukurs - 2 tējk. krējums - 1 ēd.k. 1 olas baltums milti - 1 ēd.k. sarīvēta miziņa no ½ citrona olas dzeltenums pārsmērēšanai Pagatavošana Krējumam pieber cukuru, sāli un samaisa. Pievieno olu un saputo. Pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Iesijā miltus un samīca mīklu. Izrullē apmēram 7-8 mm biezu plāksni. Izspiež aplīšus 10-12 cm diametrā. Pagatavo pildījumu. Biezpienu sablendē, pievieno krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, uz smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu un samaisa. Iesijā miltus, samaisa. Olas baltumu saputo stingrās putās un iemaisa biezpiena masā. Ja vēlas, pildījumam var pievienot dažādas cukādes, kaltētus augļus vai kanēli. 1 tējkaroti pildījuma liek uz mīklas aplīša un pārloka uz pusēm. Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Olas dzeltenumam pielej ēdamkaroti ūdens, sakuļ un pārsmērē cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25-30 minūtes, līdz zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2362
| Atslēgvārdi: |