Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Mafini |
Sastāvdaļas Mīklai Glazūrai Pagatavošana Nomizo ķirbi, sagriež gabaliņos un sablendē vai sasmalcina viertuves kombainā. Tad pievieno olas, olīveļļu, cukuru un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, kanēli, sasmalcinātiem riekstiem. Pievieno ķirbju masai un samaisa mīklu. Lej mīklu formiņās (apmēram 2/3 no formiņas). Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes. Izceptos mafinus atdzesē un izņem no formiņām. Pagatavo glazūru. Krējumam pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru, sarīvētu citrona miziņu (nedaudz atstāj dekorēšanai), apelsīna sulu un sakuļ viendabīgu masu. Ja glazūra sanāk par šķidru, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru. Atdzesētos mafinus pārsmērē ar krējuma glazūru. Dekorē ar sarīvētu apelsīna miziņu un lavandas ziediņiem. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1755
| Atslēgvārdi: |