Sestdiena, 23.11.2024, 19:31
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Mafini

Ķirbju mafini ar krējuma glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
ķirbis - 400 g
brūnais cukurs - 200 g
4 olas
milti - 300 g
šķipsniņa jūras sāls
cepamais pulveris - 2 tējk.
1 sauja valriekstu
kanēlis - 1 tējk.
olīveļļa - 175 ml

Glazūrai
skābais krējums - 140 g
pūdercukurs - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
sarīvēta apelsīna miziņa
sula no 1 apelsīna

Pagatavošana

Nomizo ķirbi, sagriež gabaliņos un sablendē vai sasmalcina viertuves kombainā.

Tad pievieno olas, olīveļļu, cukuru un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, kanēli, sasmalcinātiem riekstiem. Pievieno ķirbju masai un samaisa mīklu.

Lej mīklu formiņās (apmēram 2/3 no formiņas).

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.

Izceptos mafinus atdzesē un izņem no formiņām.

Pagatavo glazūru.

Krējumam pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru, sarīvētu citrona miziņu (nedaudz atstāj dekorēšanai), apelsīna sulu un sakuļ viendabīgu masu. Ja glazūra sanāk par šķidru, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru.

Atdzesētos mafinus pārsmērē ar krējuma glazūru. Dekorē ar sarīvētu apelsīna miziņu un lavandas ziediņiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Mafini | Pievienoja: Me (12.09.2015)
Skatījumu skaits: 1755 | Atslēgvārdi: Mafini | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi