Sestdiena, 23.11.2024, 20:00
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Mafini

Vaniļas mafini ar ogām

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 180 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
soda - ½ tējk.
sāls - ½ tējk.
cukurs - 150 g
2 olas
augu eļļa - ½ glāze
kefīrs - ½ glāze
vaniļas ekstrakts - 1 tējk.

Krēmam
biezpiena siers Almette - 170 g
sviests - 50 g
pūdercukurs - 50 g
vaniļas ekstrakts - 1 tējk.

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru un saputo.

Pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, sāli. Iesijā olu masā, pielej kefīru un samaisa mīklu.

Lej mīklu formiņās, aizpildot par 2/3. Ja vēlas, liek formiņās arī ogas. Ņemiet vērā, ka ogas nogrims līdz pašai formiņas apakšai.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Izceptos mafinus atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Aukstam biezpiena sieram Almette (!) pievieno mīkstu sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un saputo, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa.

Liek krēmu konditorejas maisiņā un dekorē mafinus. Dekorē ar ogām. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Mafini | Pievienoja: Me (13.09.2015)
Skatījumu skaits: 1885 | Atslēgvārdi: Mafini | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi