Sestdiena, 20.04.2024, 17:19
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Smilšu mīklas cepumi

Cepumi ''Smilšu briljanti''
Sastāvdaļas

pūdercukurs - 50 g
sviests - 100 g
milti - 150 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
sāls - ¼ tējk.
cukurs apviļāšanai - 4-5 ēd.k.
olas apsmērēšanai

Pagatavošana

Pūdercukuru, sāli un vaniļas cukuru saputo ar sviestu.



Pamazām pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklai jāsanāk mīkstai un plastiskai.



Mīklu sadala trīs daļās un saveļ desiņas, apmēram 2 cm diametrā. Liek uz divām stundām ledusskapī.



Atdzisušo mīklu apsmērē ar sakultu olu.



Uz dēlīša uzkaisa cukuru un apvārta desiņas, lai veidojas pamatīga cukura kārtiņa.




Tad sagriež apmēram 2 cm biezās ripiņās.



Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus.



Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes, līdz viegli zeltaini.



Gatavos cepumus atdzesē un pasniedz ar tēju vai kafiju. Cepumi sanāk kraukšķīgi ar maigu viducī.



Lai labi garšo!



Kategorija: Smilšu mīklas cepumi | Pievienoja: Me (28.05.2013)
Skatījumu skaits: 4227 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi