Sestdiena, 23.11.2024, 21:27
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Smilšu mīklas cepumi

Linzer cepumi Ziemassvētkiem
Sastāvdaļas

milti - 300 g
pūdercukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
2 olu dzeltenumi
sviests - 200 g
sarīvēta citrona miziņa no 1 citrona

Dekorēšanai 
aprikožu ievārījums
pūdercukurs

Pagatavošana

Miltiem pievieno sviestu un saberž drumstalās.

Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru, vaņiļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un samīca mīklu.

Saveļ mīklas bumbu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izrullē mīklu apmēram 2-3 mm biezumā un ar formiņām spiež cepumus. ½ cepumu iespiež 3 nelielas  bedrītes, kur pēc cepšanas iepildīt ievārījumu.

Plātī klāj cepamo papīru, kārto cepumus, liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 12 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptos cepumus atdzesē. 

Ņem vienu cepumu, pārsmērē ievārījumu, uzliek otru cepumu, ar iespiestajām bedrītēm, viegli piespiež un pārkaisa ar pūdercukuru. 

Konditorejas maisiņā ieliek ievārījumu un iespiež bedrītēs, lai veidojas smukas actiņas.


Lai labi garšo!

Kategorija: Smilšu mīklas cepumi | Pievienoja: Me (29.12.2013)
Skatījumu skaits: 2138 | Atslēgvārdi: Smilšu mīklas cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi