Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Smilšu mīklas cepumi |
Linzer cepumi Ziemassvētkiem
Sastāvdaļas milti - 300 g pūdercukurs - 100 g vaniļas cukurs - 1 tējk. 2 olu dzeltenumi sviests - 200 g sarīvēta citrona miziņa no 1 citrona Dekorēšanai aprikožu ievārījums pūdercukurs Pagatavošana Miltiem pievieno sviestu un saberž drumstalās. Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru, vaņiļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un samīca mīklu. Saveļ mīklas bumbu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Izrullē mīklu apmēram 2-3 mm biezumā un ar formiņām spiež cepumus. ½ cepumu iespiež 3 nelielas bedrītes, kur pēc cepšanas iepildīt ievārījumu. Plātī klāj cepamo papīru, kārto cepumus, liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 12 minūtes, līdz zeltaini brūni. Izceptos cepumus atdzesē. Ņem vienu cepumu, pārsmērē ievārījumu, uzliek otru cepumu, ar iespiestajām bedrītēm, viegli piespiež un pārkaisa ar pūdercukuru. Konditorejas maisiņā ieliek ievārījumu un iespiež bedrītēs, lai veidojas smukas actiņas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2138
| Atslēgvārdi: |