Piektdiena, 26.04.2024, 14:38
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Šokolādes cepumi

Cepumi ''Tēja bosam''
Pamācība, kā ar parastiem smilšu mīklas cepumiem pielabināties šefam!

Sastāvdaļas

milti - 1½ glāze
sviests - 100 g
pūdercukurs - 50 g
viens olas dzeltenums
šokolāde - 50 g
saldais krējums -100 g

Pagatavošana

Uz rupjas rīves sarīvē aukstu sviestu.


Pievieno miltus, pūdercukuru un mīca, līdz veidojas drumstalas. 


Tad pievieno olas dzeltenumu un samīca mīklu. Saveļ bumbu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pa to laiku sagatavo diegus un izprintē uzlīmītes ''tējas maisiņiem'' (pēc Jūsu izvēles).


Ņem mīklu no ledusskapja, izrullē, izgriež cepumiņus un ar zobu bakstāmo izbaksta caurumiņu, lai pēc cepšanas varētu ievērt diegu.


Pannā klāj cepamo papīru, kārto cepumus un cep 180°C apmēram 20 minūtes, līdz paliek zeltaini. 

Kad cepumi atdzisuši, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar saldo krējumu.

Katru cepumu iemērc šokolādē, saver uz kociņa un liek uz stundu ledusskapī, lai sacietē.


Kad šokolāde sacietējusi, katram cepumam iever diegu ar uzlīmīti, liek kastītē un ''Tējas maisiņi bosam'' gatavi.


Lai labi garšo!

Kategorija: Šokolādes cepumi | Pievienoja: Me (17.02.2013)
Skatījumu skaits: 2863 | Atslēgvārdi: Šokolādes cepumi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi