Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Šokolādes cepumi |
Cepumi ''Tēja bosam''
Pamācība, kā ar parastiem smilšu mīklas cepumiem pielabināties šefam! Sastāvdaļas milti - 1½ glāze sviests - 100 g pūdercukurs - 50 g viens olas dzeltenums šokolāde - 50 g saldais krējums -100 g Pagatavošana Uz rupjas rīves sarīvē aukstu sviestu. Pievieno miltus, pūdercukuru un mīca, līdz veidojas drumstalas. Tad pievieno olas dzeltenumu un samīca mīklu. Saveļ bumbu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pa to laiku sagatavo diegus un izprintē uzlīmītes ''tējas maisiņiem'' (pēc Jūsu izvēles). Ņem mīklu no ledusskapja, izrullē, izgriež cepumiņus un ar zobu bakstāmo izbaksta caurumiņu, lai pēc cepšanas varētu ievērt diegu. Pannā klāj cepamo papīru, kārto cepumus un cep 180°C apmēram 20 minūtes, līdz paliek zeltaini. Kad cepumi atdzisuši, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar saldo krējumu. Katru cepumu iemērc šokolādē, saver uz kociņa un liek uz stundu ledusskapī, lai sacietē. Kad šokolāde sacietējusi, katram cepumam iever diegu ar uzlīmīti, liek kastītē un ''Tējas maisiņi bosam'' gatavi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2912
| Atslēgvārdi: |