Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Šokolādes cepumi |
Šokolādes cepumi ar kokosriekstu krēmu
Sastāvdaļas Mīklai milti - 250 g sviests - 200 g kakao - 25 g pūdercukurs - 100 g šķipsniņa sāls 2 olu dzeltenumi cepamais pulveris - 1 tējk. Krēmam cukurs - 50 g 3 olu dzeltenumi milti - 20 g piens - 200 ml kokosriekstu skaidiņas - 40 g Garnējumam sviests - 30 g kakao - 5 ēd.k cukurs - 4 ēd.k saldais krējums - 50 ml Dekorēšanai kokosriekstu skaidiņas Pagatavošana Cepumi tiem, kuri mīl šokolādi un kokosriekstu garšu. Gatavojam šokolādes mīklu. Miltiem pievieno kakao, pūdercukuru, sāli un cepamo pulveri un sajauc. Ar nazi sakapā aukstu sviestu, pievieno divus olu dzeltenumus, miltu maisījumu un mīca, līdz mīkla kļūst elastīga un vairs nelīp pie pirkstiem. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 1 stundu ledusskapī. Gatavojam kokosriekstu krēmu. Saputo olu dzeltenumus un cukuru, pievieno miltus, kokosriekstu skaidiņas. Pēc tam pamazām pievieno uzvārītu pienu, rūpīgi samaisa un liek vārīties uz vidējas uguns. Vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Tad uzvārīto krēmu liek dzesēties - lielākā traukā ar aukstu ūdeni liek katliņu ar krēmu un atstāj dzesēties, pa laikam apmaisa, lai neveidojas garoziņa. Cep cepumus. Ņem mīklu, izrullē apmēram ½ cm biezu, ar formiņām izspiež aplīšus. Izspiestos cepumiņus saliek uz virtuves dēlīša un vēl uz 30 min. ieliek ledusskapī. Pannā klāj cepamo papīru, kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī cep 180º C apmēram 10 min. Pagatavojam garnējumu. Liek katliņā sviestu, cukuru, kakao, saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Savienojam cepumiņus. Ņem vienu cepumiņu, uzliek tējkaroti kokosriekstu krēma un virsū uzliek otru cepumiņu, viegli uzspiež, lai krēms izlīdzinās. Katru cepumu pārklāj ar šokolādes masu, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un liek vismaz uz stundu ledusskapī. Jo ilgāk cepumi atradīsies ledusskapī, jo vairāk krēms iesūksies cepumos un iegūs ļoti maigu garšu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2290
| Atslēgvārdi: |