Sestdiena, 23.11.2024, 22:46
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi

Pīrādziņi ar filadelfijas sieru un ķiršiem
Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 2 1/2 glāzes
sāls - 1/2 tējk.
cukurs - 1 tējk.
sviests - 225 g
auksts ūdens - 1/4 glāze
olas baltums - 1 gab.
piens - 2 ēd.k.
cukurs pārkaisīšanai

Pildījumam
ķirši bez kauliņiem - 2 glāzes
cukurs - 1/4 glāze
kukurūzas ciete - 1 ēd.k.
ūdens - 1 ēd.k.
filadelfijas siers - 150 g
pūdercukurs - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Gatavo mīklu.
Miltiem pievieno sāli, cukuru un sajauc.

Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, pievieno miltu masu un saberž drumstalās.



Pievieno aukstu ūdeni un samīca mīklu.

Saveļ bumbu un liek uz stundu ledusskapī.


Gatavo pildījumu.
Ķiršus sagriež mazākos gabaliņos.

Ber ķiršus katliņā, pievieno cukuru, cieti, ūdeni un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, pa laiciņam apmaisot. Noņem no uguns un atdzesē.





Sieram pievieno pūdercukuru un samaisa.

Izrullē mīklu un ar formiņu spiež sirsniņas.

Ņem vienu izspiesto sirsniņu, liek viducī piciņu siera un ķiršu pildījumu.



Olas baltumu sakuļ ar pienu un nosmērē pīrādziņa malas, liek virsū otru sirsniņu un maliņas piespiež ar dakšiņu.

Pārsmērē ar sakulto olas baltumu, pārkaisa ar cukuru.



Plātī klāj cepamo papīru un kārto pīrādziņus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-15 minūtes, līdz zeltaini brūni.





Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi | Pievienoja: Me (02.04.2013)
Skatījumu skaits: 1853 | Atslēgvārdi: Pīrādziņi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi