Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi |
Pīrādziņi ar filadelfijas sieru un ķiršiem
Sastāvdaļas Mīklai milti - 2 1/2 glāzes sāls - 1/2 tējk. cukurs - 1 tējk. sviests - 225 g auksts ūdens - 1/4 glāze olas baltums - 1 gab. piens - 2 ēd.k. cukurs pārkaisīšanai Pildījumam ķirši bez kauliņiem - 2 glāzes cukurs - 1/4 glāze kukurūzas ciete - 1 ēd.k. ūdens - 1 ēd.k. filadelfijas siers - 150 g pūdercukurs - 2 ēd.k. Pagatavošana Gatavo mīklu. Miltiem pievieno sāli, cukuru un sajauc. Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, pievieno miltu masu un saberž drumstalās. Pievieno aukstu ūdeni un samīca mīklu. Saveļ bumbu un liek uz stundu ledusskapī. Gatavo pildījumu. Ķiršus sagriež mazākos gabaliņos. Ber ķiršus katliņā, pievieno cukuru, cieti, ūdeni un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, pa laiciņam apmaisot. Noņem no uguns un atdzesē. Sieram pievieno pūdercukuru un samaisa. Izrullē mīklu un ar formiņu spiež sirsniņas. Ņem vienu izspiesto sirsniņu, liek viducī piciņu siera un ķiršu pildījumu. Olas baltumu sakuļ ar pienu un nosmērē pīrādziņa malas, liek virsū otru sirsniņu un maliņas piespiež ar dakšiņu. Pārsmērē ar sakulto olas baltumu, pārkaisa ar cukuru. Plātī klāj cepamo papīru un kārto pīrādziņus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-15 minūtes, līdz zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1853
| Atslēgvārdi: |