Sestdiena, 23.11.2024, 19:57
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi

Tatāru pīrādziņi ''Ečpočmak''
 Neparasti garšīgi pīrādziņi. ''Ečpočmak'' tatāru valodā nozīmē trīsstūrīši.

Sastāvdaļas

Mīklai
piens - 0,5 l
milti - 1 kg
sāls - 1 tējk.
cukurs - ¼ glāze
sausais raugs - 1 ēd.k.
1 ola
saulespuķu eļļa - 6 ēd.k.

Pildījumam

liellopu gaļa - 1 kg
kartupeļi - 1 kg
sīpoli - 600 g
sāls, pipari

buljons vai sviests + vārīts ūdens


Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Cukuram pievieno olu, sāli, raugu un samaisa.


Pielej eļļu, siltu pienu un samaisa.


Pakāpeniski iesijā miltus un samīca. Pārklāj ar dvieli un liek siltā vietā uzrūgt, apmēram divas stundas.



Pagatavo pildījumu.

Gaļu un kartupeļus sagriež nelielos kubiciņos. Sīpolus sīki sakapā. Visu bļodā sajauc, pievieno sāli, piparus un samaisa. 




Kad mīkla uzrūgusi, mīklu sadala un veido bumbiņas (apmēram 24 gab.). Liek uz dēlīša, pārklāj ar dvieli un ļauj vēl mazliet uzrūgt.


Tad no katras mīklas bumbiņas izrullē apmēram 0,3 cm biezu plācenīti.


Liek virsū pildījumu.


Ja esiet izvēlējies pievienot buljonu, tad uzreiz var aizlocīt pīrādziņu, ja liksiet sviestu+vārītu ūdeni, tad uz pildījuma uzliek nelielu sviesta gabaliņu un tad aizloka maliņas un saspiež, lai veidojas trīsstūris un viducī atstāj atvērumu, pa kuru beigās varēs ieliet ūdeni.




Plātī klāj cepampapīru un kārto pīrādziņus.


Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 40 minūtes. 

Kad pīrādziņi cepušies 20 minūtes, katrā pīrādziņā ielej 2 ēdamkarotes buljona vai vāroša ūdens un turpina cept, līdz zeltaini brūni.


Lai labi garšo!


Kategorija: Pīrādziņi | Pievienoja: Me (07.02.2014)
Skatījumu skaits: 1878 | Atslēgvārdi: Pīrādziņi | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi