Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Pīrādziņi |
Samsa ar ķirbi
Sastāvdaļas Mīklai milti - 250 g ūdens - 150 ml sāls - ½ tējk. sviests - 50 g Pildījumam ķirbis - 350 g neliels sīpols sviests - 30 g sāls sarkanais pipars Pagatavošana Ūdenim pievieno sāli, iesijā miltus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Uz galda uzsijā miltus, liek atdzesēto mīklu un izrullē 2 mm biezu plāksni. Izkausē sviestu, pārsmērē izrullēto mīklas plāksni un sarullē ruleti. Ietin ruleti dvielītī un liek uz 45 minūtēm ledusskapī atdzesēties. Tikmēr var pagatavot pildījumu. Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolu sagriež ļoti smalkos kubiciņos un samaisa ar sāli. Sagriež aso sarkano piparu (tik daudz, cik pats stipru vēlas). Sarīvētajiem ķirbjiem pievieno sīpolus, sarkanos piparus un samaisa. Atdzesēto ruleti sagriež apmēram 3 cm platās šķēlēs, liek ar griezuma vietu uz galda un izrullē apmēram 2 mm biezu plācenīti. Pildījumam notecina lieko sulu, liek uz katra plācenīša. Virsū uzliek nelielu piciņu sviesta un saloka trīsstūrveida pīrādziņu. Plātī klāj cepampapīru un kārto pīrādziņus ar salocītajām šuvēm uz leju. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15-20 minūtes, līdz zeltaini brūni. Vienkārši pagatavojami pīrādziņi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1614
| Atslēgvārdi: |