Sestdiena, 23.11.2024, 19:49
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar pildījumu

Vaniļas cepumi ar marcipānu
Sastāvdaļas

Sviests - 90 g
Milti - 110 g 
Sasmalcinātas mandeles - 40 g
Pūdercukurs - 40 g
Vaniļas esence - 1 tējk.
Marcipāns - 80 g
Rums - 1 tējk. 
Olas dzeltenums

Pildījumam 
Ogu želeja (mandarīnu vai dzērveņu)

Pagatavošana

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas - sviestu, miltus, pūdercukuru, mandeles, rumu un vaniļas esenci. Mīklu liek ledusskapī uz 1 stundu atpūsties. 

Izrullē mīklu uz cepampapīra 0,5 cm biezā kārtā un izspiež sirsniņas.

Marcipānu sajauc ar olas dzeltenumu. Ja marcipāna masa sanāk par biezu, tad pieliek klāt nedaudz olas baltuma. Iepilda marcipāna masu konditorejas maisā ar vismazāko uzgali un gar katras sirsniņas malas uzzīmē sirsniņas kontūru. 

Uzsilda krāsniņu un cep cepumus 180ºC apmēram 10 minūtes.

Uzsilda ogu želeju un iepilda katras sirsniņas vidū. 


Kategorija: Cepumi ar pildījumu | Pievienoja: Me (22.01.2013)
Skatījumu skaits: 2431 | Atslēgvārdi: Cepumi ar pildījumu | Reitings: 4.0/3
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi