Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar pildījumu |
Vaniļas cepumi ar marcipānu
Sastāvdaļas Sviests - 90 g Milti - 110 g Sasmalcinātas mandeles - 40 g Pūdercukurs - 40 g Vaniļas esence - 1 tējk. Marcipāns - 80 g Rums - 1 tējk. Olas dzeltenums Pildījumam Ogu želeja (mandarīnu vai dzērveņu) Pagatavošana Sajauc visas mīklas sastāvdaļas - sviestu, miltus, pūdercukuru, mandeles, rumu un vaniļas esenci. Mīklu liek ledusskapī uz 1 stundu atpūsties. Izrullē mīklu uz cepampapīra 0,5 cm biezā kārtā un izspiež sirsniņas. Marcipānu sajauc ar olas dzeltenumu. Ja marcipāna masa sanāk par biezu, tad pieliek klāt nedaudz olas baltuma. Iepilda marcipāna masu konditorejas maisā ar vismazāko uzgali un gar katras sirsniņas malas uzzīmē sirsniņas kontūru. Uzsilda krāsniņu un cep cepumus 180ºC apmēram 10 minūtes. Uzsilda ogu želeju un iepilda katras sirsniņas vidū. | |
Skatījumu skaits: 2431
| Atslēgvārdi: |