Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar sēkliņām |
Sastāvdaļas saulespuķu sēkliņas - 120 g Pagatavošana Uz sausas pannas apgrauzdē sēkliņas - sezama sēkliņas ~3 minūtes, linsēklas ~4 minūtes, saulespuķu sēkliņas ~4 minūtes. Lej pannā sīrupu, pieber sāli, lielej eļļu, samaisa, liek uz vidējas uguns un karsē. Kad sīrups sāk vārīties, pieber sēkliņas un karsē vēl 5-7 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Gatavo masu liek uz silikona dēlīša vai vienkārši uz folijas. Kad saldā masa nedaudz atdzisusi, ar mīklas rulli izrullē 6-8 mm biezu plāksni vai arī veido nelielas bumbiņas. Liek visu ledusskapī uz 15-20 minūtēm sastīvēt. Atdzesēto sēkliņu plāksni sagriež kvadrātiņos vai rombiņos. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3854
| Atslēgvārdi: |