Piektdiena, 19.04.2024, 04:12
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Cepumu receptes » Cepumi ar sēkliņām

Lieldienu sēklu cepumi

Sastāvdaļas

saulespuķu sēkliņas - 120 g
sezama sēkliņas - 60 g
linsēklas - 30 g
karameļu sīrups - 10 ēd.k.
augu eļla - 2 ēd.k.
jūras sāls - 1/4 tējk.

Pagatavošana

Uz sausas pannas apgrauzdē sēkliņas - sezama sēkliņas ~3 minūtes, linsēklas ~4 minūtes, saulespuķu sēkliņas ~4 minūtes.

Lej pannā sīrupu, pieber sāli, lielej eļļu, samaisa, liek uz vidējas uguns un karsē. Kad sīrups sāk vārīties, pieber sēkliņas un karsē vēl 5-7 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.

Gatavo masu liek uz silikona dēlīša vai vienkārši uz folijas. 

Kad saldā masa nedaudz atdzisusi, ar mīklas rulli izrullē 6-8 mm biezu plāksni vai arī veido nelielas bumbiņas. Liek visu ledusskapī uz 15-20 minūtēm sastīvēt.

Atdzesēto sēkliņu plāksni sagriež kvadrātiņos vai rombiņos.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumi ar sēkliņām | Pievienoja: Me (12.04.2014)
Skatījumu skaits: 3593 | Atslēgvārdi: Cepumi ar sēkliņām | Reitings: 5.0/2
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi