Piektdiena, 26.04.2024, 04:42
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Itāļu bulciņas ar rozmarīnu
Sastāvdaļas

sausais raugs - 3 g
milti - 450 g
cukurs - 2 tējk.
sāls - 2 tējk.
olīveļļa - 2 ēd.k.
svaigs rozmarīns - 1 ēd.k.
minerālūdens - 260 ml.
jūras sāls pārkaisīšanai

Pagatavošana

Miltus sajauc ar raugu.

Minerālūdenī izmaisa sāli un cukuru. Tad pievieno miltu masai, visu samaisa kopā un pievieno smalki sasmalcinātu rozmarīnu. Rozmarīnu nedrīkst pievienot par daudz, jo tad bulciņas sanāks rūgtas.

Samīca mīklu, beigās pievieno olīveļļu un vēl mīca 10-15 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

Mīklu apklāj ar dvielīti un liek siltā vietā rūgt, apmēram 1½ stundas.

Kad mīkla uzrūgusi saveļ apaļas bulciņas, liek uz pannas un vēl paraudzē apmēram 30 minūtes.

Bulciņu virspusē izdara nalielus iegriezumus, apsmidzina ar ūdeni un uzkaisa rupjo jūras sāli.



Uzkarsē cepeškrāsni un liek cepties 230°C 7 minūtes. Krāsns apakšējā līmenī noliek trauku ar ūdeni.
Pēc 4 minūtēm, bulciņas vēlreiz apsmidzina ar ūdeni. Pēc 7 minūtēm karstumu samazina uz 200°C un turpina cept vēl 7-10 minūtes, līdz bulciņas zeltaini brūnas.



Lai labi garšo!


Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: Me (05.04.2013)
Skatījumu skaits: 2186 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi