Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas |
Itāļu bulciņas ar rozmarīnu
Sastāvdaļas sausais raugs - 3 g milti - 450 g cukurs - 2 tējk. sāls - 2 tējk. olīveļļa - 2 ēd.k. svaigs rozmarīns - 1 ēd.k. minerālūdens - 260 ml. jūras sāls pārkaisīšanai Pagatavošana Miltus sajauc ar raugu. Minerālūdenī izmaisa sāli un cukuru. Tad pievieno miltu masai, visu samaisa kopā un pievieno smalki sasmalcinātu rozmarīnu. Rozmarīnu nedrīkst pievienot par daudz, jo tad bulciņas sanāks rūgtas. Samīca mīklu, beigās pievieno olīveļļu un vēl mīca 10-15 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu apklāj ar dvielīti un liek siltā vietā rūgt, apmēram 1½ stundas. Kad mīkla uzrūgusi saveļ apaļas bulciņas, liek uz pannas un vēl paraudzē apmēram 30 minūtes. Bulciņu virspusē izdara nalielus iegriezumus, apsmidzina ar ūdeni un uzkaisa rupjo jūras sāli. Uzkarsē cepeškrāsni un liek cepties 230°C 7 minūtes. Krāsns apakšējā līmenī noliek trauku ar ūdeni. Pēc 4 minūtēm, bulciņas vēlreiz apsmidzina ar ūdeni. Pēc 7 minūtēm karstumu samazina uz 200°C un turpina cept vēl 7-10 minūtes, līdz bulciņas zeltaini brūnas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2232
| Atslēgvārdi: |