Cepumu un smalkmaizīšu receptes
Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas |
Sastāvdaļas milti - 300 g Miltu pastai Glazūrai Pagatavošana Rozīnēm uzlej ūdeni un ļauj uzbriest. Tad nosusina un apviļā miltos. Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli un sarīvētu citrona miziņu. Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno miltu maisījumam un samaisa. Pievieno olas dzeltenumu, mīkstu sviestu un samaisa. Pievieno rozīnes un samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltus. Pārklāj mīklu ar dvielīti un liek siltā vietā uz stundu uzrūgt. Uzrūgušo mīklu sadala nelielās piciņās un saveļ bumbiņas. Plātī klāj cepampapīru, kārto bulciņas, apsedz ar dvielīti un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt. Tikmēr pagatavo mīklas pastu. Miltus sajauc ar cukuru, pakāpeniski pievieno ūdeni un maisa, līdz veidojas viendabīga, gluda masa. Liek konditorejas maisiņā un uzspiež uz bulciņām zīmējumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 10 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C un cep vēl 15 minūtes. Izceptās bulciņas pārsmērē ar uzsildītu aprikožu džemu vai medu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1775
| Atslēgvārdi: |