Piektdiena, 19.04.2024, 09:08
Sveicināti Viesis | RSS
Izvēlēties
R


Iesakām


Populārākās receptes
Smilšu mīklas cepumi ''Podziņas''
Cepumi ''Nakts un diena''
Klasiskie koržiki
Kraukšķīgas vafeles ar vārīto iebiezināto pienu
Mājās gatavoti biezpiena sieriņi ar šokolādi

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Cepumi un smalkmaizītes

Cepumu un smalkmaizīšu receptes

Galvenie » Raksti » Smalkmaizīšu receptes » Bulciņas

Lieldienu bulciņas ar rozīnēm un aprikožu džemu

Sastāvdaļas

milti - 300 g
svaigais raugs - 15 g
cukurs - 30 g
piens - 185 ml
kanēlis - 1 tējk.
sviests - 30 g
1 olas dzeltenums
rozīnes - 60 g
sarīvēta citrona miziņa - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Miltu pastai
milti - 35 g
cukurs - 1 ēd.k.
ūdens - 6 ēd.k.

Glazūrai 
aprikožu džems vai medus

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej ūdeni un ļauj uzbriest. Tad nosusina un apviļā miltos.

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli un sarīvētu citrona miziņu.

Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno miltu maisījumam un samaisa. Pievieno olas dzeltenumu, mīkstu sviestu un samaisa.

Pievieno rozīnes un samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltus.

Pārklāj mīklu ar dvielīti un liek siltā vietā uz stundu uzrūgt.

Uzrūgušo mīklu sadala nelielās piciņās un saveļ bumbiņas. Plātī klāj cepampapīru, kārto bulciņas, apsedz ar dvielīti un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.

Tikmēr pagatavo mīklas pastu.

Miltus sajauc ar cukuru, pakāpeniski pievieno ūdeni un maisa, līdz veidojas viendabīga, gluda masa. Liek konditorejas maisiņā un uzspiež uz bulciņām zīmējumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 10 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C un cep vēl 15 minūtes.

Izceptās bulciņas pārsmērē ar uzsildītu aprikožu džemu vai medu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Bulciņas | Pievienoja: Me (18.04.2014)
Skatījumu skaits: 1709 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Līdzīgas receptes
Latvijas Reitingi